جستجو
برای راهنمایی، توسط پیامک یا پیام واتساپ به شماره 09134256513 با سایت eTejaarat در تماس باشید
جذب سرمایه
سرمایه گذاری در کسب و کارهای تولیدی
چگونه اموال دزدی به صورت ناخواسته وارد زندگی مردم شد
برای حمایت از کارگر ایرانی کالاهای چینی مشابه را خریداری نکنید
بهداشت و سلامت
- امام صادق (ع) مى فرمايد: سيب بخوريد زيرا اين ميوه حرارت را در درون شما فرو مى نشاند و مزاجتان را تبريد(خنك ) نموده و مبتلايان به تب را درمان خواهد كرد.
- امام (ع) مى فرمايد: اگر مردم مى دانستند در سيب چه خواصى نهفته است بيماران خود جز با سيب با هيچ دواى ديگر مداوا نمى كردند. علاوه بر آن كه سيب در قلب آدمى نشاط و سرورى سريع مى بخشد.
- مردى از ياران امام صادق (ع) مبتلا به زكام گرديد. حضرت به او فرمود: - زكام يكى از پديده هاى طبيعى آفرينش خداوند و لشكرى از سپاه خداست كه به سوى تو آمده تا تو را از عارضه ى ديگرى نجات بخشد. اگر مى خواهى زكام برطرف شود به وزن يك گرم از ((سياه دانه )) و نيم گرم از ((كُندس (9))) بردار و اين دو دانه را بكوب تا آرد شود و بعد آن را همراه نفس به بينى بالا بكش زكام تو برطرف خواهد شد. امّا اگر مى توانى عارضه ى زكام را به حال خود بگذار زيرا در زكام منفعت هاى فراوانى است .
- فردى از اصحاب امام در حضور وى از ضعف بينايى خود سخن به ميان آورد. امام فرمود: از ((مُرِّ)) مكى يا ((مرّ)) حجازى و ((صبرزرد)) و ((كافور)) به نسبت مساوى سرمه تهيه كن و آن را به چشم بكش ، بينايى تو قوى خواهد شد.
- مردى گفت : يابن رسول الله دختر من از درد شكم سخت ناتوان و رنجور شده است . حضرت فرمود: چرا به وى برنج و دنبه ى گوسفند نمى دهى . و بعد دستورش را نيز به او داد كه چگونه دنبه و برنج را با هم بپزد. آن مرد با همين غذا دخترش را درمان كرد.
- عبدالرحمن بن كثير مى گويد: در مدينه بيمار شدم ، بيمارى من اسهال بود. ابوعبدالله صلوات الله عليه به من دستور داد كه آرد گاوَرس (ارزن ) را با آب كمون (11) بياميزيم و از آن تناول كنم . چنين كردم و اسهال من آرام گرفت .
- يكى از ياران امام به نام ذريح از نفخ شكم شكايت داشت . حضرت فرمود: - آيا شكم تو درد هم مى كند؟ جواب داد: آرى . فرمود: چرا از سياه دانه و عسل استفاده نمى كنى ؟ ذريح بى درنگ عمل كرد و شفا يافت .
- جابر بن حسان صوفى عرضه داشت كه بادى در بدن من افتاده و از فرق تا پايم را گرفته است ، در حق من دعا كن تا از اين رنج ها رها شوم . امام در حق او دعا كرد و برايش نوشت :
- مردى از ضعف بدن شكايت داشت . امام به او فرمود: شير بياشام . گفته شد: يابن رسول الله شير نوشيده ام . مرا زيان رسانده است . امام فرمود: شير مايعى زيان آور نيست . تو چيز ديگر با شير خورده اى و آن چه زيان آور بوده آن چيز ديگر است و تو گمان كرده اى كه شير آزارت داده است .
- خالد بن نجتح مى گويد: به حضور ابوعبدالله از درد شكم شكايت بردم او گفت : برنج را شستشو كن و بعد بكوب و از كوبيده ى آن هر روز صبح يك كف دست تناول كن . سپس حضرت فرمود: به بيماران مبتلا به اسهال نان برنجى بدهيد. نان برنجى براى معده هاى ضعيف از هر غذايى سودمندتر است . برنج معده را تقويت مى كند و درد را برطرف مى سازد.
- مردى از لكه هاى سفيدى كه بر تنش پديد آمده بود شكايت كرد. امام فرمود كه به حمام برود و بر اين لكه ها نوره و حنا بمالد. با اين دستور كه بيش از يك بار اجرا نشد، آن لكه هاى سفيد برطرف شدند.
- امام فرمود: از مصطكى ، كندر، آويشن ، انيسون و سياه دانه به مقدارى مساوى اندكى فراهم آوريد و با هم بكوبيد آن چنان كه مانند نشاسته نرم شوند و بعد از پارچه عبور دهيد و آن را با عسل خمير كنيد و هر شب به قدر يك فندق از آن استفاده كنيد. انشاالله سودمند خواهد بود.
- فضل مى گويد كه من به سخت ادرارى مبتلا بودم و در حضور امام صادق (ع) شكايت كردم . حضرت فرمود: در آخر شب از سياه دانه استفاده كنيد. به اين توصيه چند بار عمل كردم و درمان يافتم .
- عمر بن ابى حسنه ى جمال از اين كه نطفه اش كمتر اثر مى بخشد و ضعيف است گله مند بود. امام فرمود: - ابتدا استغفار كن و سپس تخم مرغ و پياز فراوان بخور. افرادى كه از نظر جنسى ضعيف اند بايد فراوان تخم مرغ را همراه پياز بخورند.
- مردى به امام صادق (ع) عرض مرد كه من دوست دارم از مسائل جنسى بهره ى بسيار ببرم امّا نمى توانم . راهنمايى بفرماييد كه در اين گونه موارد موفّق شوم . امام فرمود: پياز سفيد را قطعه قطعه كن و در روغن زيتون تفت بده و بعد در ظرف ديگرى تخم مرغ بشكن و بر آن اندكى نمك بپاش و سپس تخم مرغ را به آن پياز سرخ شده اضافه كن و بگذار در روغن طبخ شود. اين خوراك به تو توانايى جنسى خواهد داد. آن مرد مى گويد از بركت اين غذا آن گونه كه دلم مى خواست رسيدم .
- امام (ع) فرمود: به وسيله سير دردهاى خود را درمان كنيد امّا با دهانى كه از آن بوى سير به مشام مى رسد به مسجد نرويد.
- رسول اكرم (ص) فرمود: سير شفاى هفتاد بيمارى است .
- امام صادق (ع) مى فرمايد: پياز بخوريد زيرا در پياز سه حكمت سودمند نهفته است : 1 - لثه ى انسان را نيرومند و محكم مى سازد. 2 - دهان را خوشبو مى كند. 3 - بر نيروى جنسى مى افزايد.
- پيامبرى (ص) از پيامبران به درگاه خدا شكايت كرد كه اندوهگين است . خطاب رسيد: - انگور تناول كن تا از اندوه رها شوى .
- امام صادق (ع) مى فرمايد: سيب بخوريد زيرا اين ميوه حرارت را در درون شما فرو مى نشاند و مزاجتان را تبريد(خنك ) نموده و مبتلايان به تب را درمان خواهد كرد.
- امیرالمومنین (ع) مى فرمايد: اگر مردم مى دانستند در سيب چه خواصى نهفته است بيماران خود جز با سيب با هيچ دواى ديگر مداوا نمى كردند. علاوه بر آن كه سيب در قلب آدمى نشاط و سرورى سريع مى بخشد. اثر سيب در قلب انسان به علت دارا بودن عنصر پتاسيم از اثرش در اعضاى ديگر سريع تر است .
- در حضور امام صادق (ع) طبقى خرما گذارده شد. فرمود: اين چيست ؟ به عرض رسيد: اين از نوع ((بُرنى )) است . فرمود: در اين ميوه شفاست و سپس فرمود: در اين خرما درمان از سموم و مواد ضد سم وجود دارد. ميوه اى است كه با خود دردى به همراه ندارد و مايه ى ناراحتى نيست هركس هفت دانه از اين خرماهاى خشك را به هنگام خواب تناول كند كرمهاى شكمش نابود خواهند شد.
- امام صادق (ع) مى فرمايد: بى دريغ از كاهو استفاده كنيد زيرا اين گياه خون را تصفيه مى كند.
- امام صادق (ع) مى فرمايد: كاسنى سبزى مفيد و مؤ ثرى است . نيز مى فرمايد: از كاسنى بخوريد تا خون شما افزون و ميل جنسى در وجود شما سرشار شود و فرزند زيبا و نيكو از شما به وجود آيد.
- امام صادق علیه السلام : دست هایتان را پیش و پس از غذا خوردن بشویید، که فقر را مى بَرَد و بر عمر مى افزاید.
- امام صادق علیه السلام : چهار چیز (انسان را) پیش از فرا رسیدن هنگام پیرى پیر مى کند: خوردن گوشت خشک شده ، نشستن بر جاى مرطوب ، بالا رفتن بر پلکان و آمیزش با پیرزنان .
- امام صادق علیه السلام : بوى خوش ، عقل را استوار مى کند و بر توان جنسى مى افزاید.
- امام صادق علیه السلام : هر کس در آغاز روز بوى خوش استعمال کند، تا شب ، عقلش او را همراهى مى کند.
- امام صادق علیه السلام : هر کس در حالى که روزه است ، در آغاز روز، خوش بوکننده اى به کار ببرد، عقل خویش را از کف ندهد.
- امام صادق علیه السلام : عادت به پوشیدن کفش ، از مرگ هاى بد، جلوگیرى مى کند.
- امام صادق (ع)– هنگامى که به یکى از اصحاب خود نگریست که کفش سیاه داشت -: تو را کفش مِشکى به چه کار؟! آیا نمى دانى که این کفش به چشم زیان مى رساند، آلتِ مردانگى را سست مى کند، از دیگر انواع ، گران تر است و هیچ کس آن را نمى پوشد، مگر این که با آن ، احساس نخوت مى کند؟!
- امام صادق علیه السلام : پیامبر خدا، از درمان با چشمه هاى آب گرم ، نهى فرموده است ، و آنها، چشمه هایى از آب گرم در کوهستانهاست که بوى گوگرد دارد.
- امام صادق علیه السلام : پدرم خوش نداشت به آب تلخ و آب گوگرددار، درمان کند. او مى فرمود: ((نوح ، آن هنگام که توفان به پا شده بود، آب ها را فراخواند و همه ى آنها به او پاسخ دادند، مگر آب هاى تلخ و آب هاى گوگرد دار. پس ، این آب ها را نفرین کرد)).
- امام صادق (ع) درباره حکمت بیمارى فرموده است : بیمارى بر چند گونه است : بیمارى آزمون ، بیمارى کیفر و بیمارى اى که علت مرگ قرار داده شده است .
- امام صادق علیه السلام : چهار چیز است که اندکش هم بسیار است : آتش ، دشمنى ، تهى دستى و بیمارى .
- امام صادق علیه السلام : اگر بنا بود هیچ درد و رنجى به انسان نرسد، به کدامین وسیله از زشتى ها دامن در مى کشید و در برابر خداوند، فروتنى مى کرد و با مردم ، مهربانى مى ورزید؟ آیا نمى بینى انسان ، آن هنگام که دردى دامنگیرش مى شود، فروتن مى شود، و سرِ تسلیم فرود مى آورد و بر درگاه پروردگار خویش ، عافیت مى جوید و دست به صدقه مى گشاید؟
- امام باقر (ع) یا امام صادق علیه السلام : بیدارى یک شب به علت بیمارى یا درد برتر و پُر پاداش تر از عبادت یک سال است .
- امام صادق علیه السلام : مستحب است بیمار به دست خود، صدقه اى به سائل بدهد و از او بخواهد براى وى دعا کند.
- امام صادق علیه السلام : در هنگام خرماچینى ، فراوان بادنجان (/بادمجان ) بخورید؛ چرا که شفاى هر درد است ، بر روشنىِ چهره مى افزاید، رگ ها را نرم مى کند و آب کمر (نیروى جنسى ) را افزون مى سازد.
- امام صادق علیه السلام : شام را وامگذار، هر چند به سه لقمه ى نان و نمک باشد. هر کس یک شب شام را واگذارد، یک رگ در بدن وى مى میرد و این رگ هرگز زنده نمى شود.
- امام صادق علیه السلام : تلبینه ، دل اندوهگین را جلا مى بخشد، چنان که انگشتان ، عرق را از پیشانى مى زدایند. (تلبینه نوعى آش است که از سبوس و شیره عسل ، تهیه مى شود).
- امام صادق علیه السلام : گلابى بخورید، که به اذن خداوند متعال ، دل را جلا مى دهد و دردهاى درون را تسکین مى بخشد.
- امام صادق علیه السلام : هر کس ناشتا انار بخورد، (آن انار)، قلبش را چهل روز روشن مى کند.
- امام صادق علیه السلام : سرکه ، قلب را روشن مى کند. (به ویژه سرکه ى سیب طبیعى که کاهنده چربى ها و کلسترول اضافى و تعدیل و تعادل اندام است )
- امام صادق علیه السلام : اگر مردم مى دانستند در سیب چیست ، بیمارانشان را جز به آن درمان نمى کردند. بدانید که سیب ، بویژه ، سودمندترین چیز براى قلب و مایه ى شست و شوى آن است .
- از حضرت امام صادق ع در باره خواص تره سئوال شد، آن حضرت فرمودند در آن 4 خصلت است . 1 - دهان را خوشبو مى سازد 2 - بادهاى معده را بر طرف مى نماید 3 - بیمارى بواسیر را از بین مى برد. 4 - کسى که همیشه از آن بخورد دچار بیمارى جذام نمى شود.
- حضرت رضا مى فرمودند: آویشن معده را تقویت مى کند، و بلغم را بر طرف مى نماید، آویشن نیز انسان را از لقوه در امان نگاه مى دارد، (لقوه - مرضى است که در صورت انسان پیدا مى شود، و لب و دهان یا فک بطرفى کج مى شود).
- امام رضا(ع): خوردن باقلا، مغز استخوان های ساق پا را استحکام می بخشد و خون تازه تولید می کند.
- یامبر(ص) فرمودند: پنیر، درد است؛ اما چون با گردو خورده شود، درمان است.
- حضرت امام صادق (ع ) مى فرماید: پیاز بخورید پیاز داراى سه خاصیت است : دهان را خوشبو مى کند، لثه ها را محکم مى سازد و منى را زیاد مى نماید.
- امیرالمومنین علی(ع) می فرمایند: پیه، هم اندازه ی خود، بیماری را از بدن بیرون می برد. مردم، به هیچ چیز بهتر از روغن حیوانی و قرائت قرآن، درمان نجسته اند.
- امام صادق(ع) می فرمایند: ترب، بیخش، بلغم را از میان می برد، قسمت میانی اش هضم کننده است، و برگش ادرار آور است.
- رسول خدا(ص) می فرمایند: برشما باد ترنج، چراکه دل را نیرو می بخشد و بر توان مغز می افزاید.
- امام هشتم (ع ) فرمودند: به بیماران ، برگ چغندر بدهید زیرا در آن شفاء است ، و هیچگونه درد و رنجى در آن نیست ، و ضمنا آرامش در خواب مریض ایجاد مى کند.
- رسول خدا(ص) فرمودند: بر شما باد خرفه؛ چرا که زیرکی می دهد و اگر تنها یک چیز باشد که عقل را افزون می کند، همان است.
- پیامبرخدا(ص) فرموده اند: بر شما باد خیار؛ چرا که خداوند متعال، درمان هر دردی را در آن نهاده است.
- امام صادق (ع ) مى فرماید: که على (ع ) مى فرمود روغنهاى گاوى ، شفا دهنده دردها هستند.
- امام ششم (ع ) مى فرماید: بهترین خورشها نزد رسول خدا(ص ) سرکه و روغن زیتون بوده و نیز آن حضرت فرمودند: این غذا، غذاى انبیاء است .
- امام صادق(ع) فرمودند: زردک، مایه ی ایمنی از قولنج و بواسیر است و توان نزدیکی را تقویت می کند.
- امام صادق(ع) فرمودند: سنجد، گوشتش گوشت می رویاند، استخوانش استخوان را رشد می دهد و پوستش پوست را می پرورد. علاوه ب این، سنجد، کلیه را گرم می کند، معده را پاک می سازد، مایه ایمنی از بواسیر و قطره قطره آمدن بول است، ساق پا را قوی می کند و رگ جذام را به کلی قطع می نماید.
- پیامبر اکرم(ص) می فرمایند: سفره هاى خودتان را با سبزیها بیارایید، زیرا انواع میکربها را - به اذن خداوند - نابود مى سازد.
- پیامبر خدا(ص): سیر بخورید و بدان درمان کنید؛ چراکه درمان هفتاد درد در آن هست.
- پیامبر خدا(ص): سیر بخورید و بدان درمان کنید؛ چراکه درمان هفتاد درد در آن هست.
- امام ششم فرمودند: هر کس در شب شاهى بخورد ماده بیمارى جذام در بینى او تحریک مى شود، و خونهاى صاف او کم و در عوض خون هاى کثیف و سوخته اش بسیار مى شود.
- امام کاظم(ع) می فرمایند:هرکس در هنگام خفتن، دو شکر پاره بردارد، برای او در برابر هر دردی مگر درد مرگ درمان است.
- یامبر خدا(ص) فرمودند: به شنبلیله درمان بجویید. اگر امت من می دانستند که شنبلیله برایشان چه سودهایی دارد، با آن درمان می کردند، هرچند همسنگ آن، طلا می دادند!
- پیامبرخدا(ص)فرمودند: شیر شتر... برای کسانی که به ناراحتی معده(سوء هاضمه) مبتلا هستند، درمان است.
- پیامبر خدا(ص): دل مؤمن، شیرین است و او شیرینی را دوست دارد.
- عُناب پیامبر اعظم(ص): عناب، تب را می برد.
- امام هشتم میفرمایند: شستشو دادن سر را با گل ختمى در روز جمعه جزو دستورات پیغمبر اسلام (ص ) است علاوه بر این داراى خواصى است مانند اینکه موها و صورت را زیبا مى نماید، و از سردرد جلوگیرى مى کند
- کاسنی; حضرت امام رضا(ع ) آنرا شفاى هزار درد و مرض دانسته و بعلاوه فرمودند هر مرض و دردى که در اندرون انسان است بوسیله کاسنى رفع مى گردد.
- امام باقر(ع) یا امام صادق(ع)فرمودند: خوردن کباب، تب را می برد.
- پیامبر خدا(ص)- خطاب به امیرالمؤمنین(ع)- : ای علی! سه چیز بر حافظه می افزاید و بلغم را می برد: کندر، مسواک و قرائت قرآن.
- امام صادق(ع) فرمودند: لوبیا، بادهای نهفته ی درون را دور می کند.
- حضرت علی(ع) می فرمایند: هر کس مایل به خوردن ماست است و نیز مى خواهد که زیانى به او نرسد زنیان در آن بریزد و بخورد.
- امام رضا(ع) فرمود: قدری ماش تازه را در فصل برداشت آن بردار و همراه با برگش بکوب و سپس بفشر تا آبش گرفته شود. این آب را در حالت ناشتا بخور و بر قسمتهای بهک زده ی پوست نیز بمال.
- امام صادق(ع) فرمودند:تن، بر نان، استوار شده است.
- امام صادق(ع)- هنگامی که نزد ایشان از نخود نام بردند- برای کمر درد، سودمند است.
- هرکس پیش از هرچیز و پس از هرچیز، نمک بخورد، خداوند سیصد وسی نوع بلا را که کمترینش جذام است، از او برمی دارد.
- امام علی(ع) فرمودند: بر شما باد هلیم؛چراکه تا چهل روز، نشاط عبادت می دهد. آن خود، جزئی از سفره ی آسمانی ای است که بر پیامبرخدا فروفرستاده شد.
- امام رضا(ع ) مى فرماید:دو چیزند که هرگاه داخل معده شوند سبب فساد آن مى گردند: پنیر و گوشت مانده .
- امام صادق(ع) فرموده اند: چون خیار می خورید، آن را از ته بخورید؛ چراکه برکتش افزون تر است.
- امام رضا(ع) فرمودند: هرکس می خواهد بادی دامنگیر او نشود، در هرهفت روز،[یکبار] سیر بخورد.
- امام صادق(ع) فرمودند: هر کس بر نخستین لقمه از غذای خود نمک بپاشد، کک و مک صورت او از میان می رود.
- امام صادق(ع) فرمودند: یکی از پیامبران،از ضعف و کمی توان آمیزش، به درگاه خداوند اظهار ناراحتی کرد. خداوند، او را به خوردن هلیم، فرمان داد.